امروزه در سراسر جهان بسیاری از کالاها و محموله های تجاری از این طریق جابجا میشوند.بطور کل دو شیوه اصلی در حمل و نقل زمینی وجود دارد:
حمل و نقل جاده ای
حمل و نقل ریلی
حمل و نقل زمینی از چه طریقی انجام میشود
در بسیاری از کشور ها حمل و نقل زمینی از مقبولیت بیشتری برخوردار است. شیوه های دیگر حمل و نقل که شامل حمل و نقل دریایی و هوایی میشود که به دلیل هزینه های زیاد از محبوبیت کمتری نسبت به شیوه حمل و نقل زمینی برخوردارند.
همانطور که گفته شد کهن ترین روش برای حمل بار و محمولات تجاری به خارج از مرزهای یک کشور ، روش زمینی میباشد. در این روش حمل بار از مسیر های جاده ای و ریلی انجام میگیرد.
در روش حمل بار به شیوه جاده ای، محموله ها بوسیله ماشین های باری، کامیون ها، تریلی ها و… از نقطه مبدا به مقصد منتقل میشوند. در این روش همانطور که گفته شد مانند سایر روش ها «بارنامه» صادر میشود.
در روش حمل و نقل ریلی نیز محموله ها از طریق خطوط راه آهن به سمت مقصد روانه می شوند، اما باید به خاطر داشت که به دلیل عدم کسترده گی خطوط ریلی در برخی از کشورها( مانند کشور خودمان) این شیوه از حمل و نقل چندان مورد استفاده قرار نمی گیرد.
به هر حال باید یادآور شد که اگر مسیر مبدا به مقصد شما بیش از 2000 کیلومتر باشد و زمان فاکتور مهمی در جابجایی کالای شما نباشد ، استفاده از حمل و نقل ریلی گذینه بسیار مناسبی است.
در انتخاب گذینه حمل و نقل زمینی نیاز به وجود زیر ساخت هایی است که این نوع از حمل و نقل را ممکن میکند.
1. وجود شبکه های بزرگراهی و جاده های محلی
2. دسترسی به شبکه های ریلی در همه نقاط
3. وجود زیر ساخت ها و لوازم مورد نیاز در راه سازی
4. ایمنی جاده ها و استاندارد لازم در راه سازی
حمل نقل جاده ای عموما با استفاده از وسایل نقلیه ای چون کامیون، تریلی،و برای مسافران اتوبوس می باشد.
حمل و نقل کالا از طریق راه های آسفالت صورت میگیرد که بوسیله نقاط شهری یا روستایی به یکدیگر متصل شده اند.
مزیت های استفاده از راه های جادهای شامل انعطاف پذیری در انتخاب مسیر، سریع و ارزان بودن آن است و بسیاری از افراد این شیوه حمل و نقل را به دلیل سرعت بالا در نقل و انتقال و همچنین ارزان بودن نسبت به سایر روش ها انتخاب میکنند.