مراحل خروج کالا از گمرک
برای خروج کالا از گمرک مراحل زیر می‌بایستی انجام شود:
• تکمیل کردن اسناد و مدارک
• وارد کردن اطلاعات بوسیله سیستم EPL
• پرینت گرفتن از اظهار نامه
• طی کردن مسیر سبز که حساب صندوقی است
• طی کردن مسیر زرد که جهت بررسی اسناد و مدارک بوسیله کارشناس انجام می پذیرد و در نهایت مجوز های لازم اخذ می شود.
• طی کردن مسیر قرمز که بررسی و ارزیابی مجوز ها و بررسی اسناد و مدارک توسط کارشناس می باشد
• ارزیابی کردن محموله
• دریافت مجوز های لازم
• انبار داری
• درب خروج
• و در نهایت خروج کالا از انبار گمرک

مدت زمان ترخیص کالا از انبار گمرک
بر طبق ماده 24 قانون امور گمرکی مدت زمان نگهداری کالا در انبار های گمرک، 3 ماه پس از تاریخ تحویل کالا به انبار گمرک است.
البته اگر تقاضای کتبی از سوی وارد کننده به گمرک ارائه شده و علل موجه برای افزایش زمان نگهداری اقامه شود این تاریخ تا 2 ماه دیگر قابل تمدید می باشد.
اگر پس از گذشتن این زمان صاحب کلا یا شرکت ترانزیتی برای طی کردن تشریفات گمرکی و پرداخت وجوه و ترخیص کالا وارد عمل نشود کالا مشمول مقرراتی می گردد که به آن مقررات متروکه می گویند. همچنین باید افزود که زمان نگهداری مرسولات پستی تابع قوانتین و مقررات پست می باشد.​​​​​​​

هزینه ترخیص بار از گمرک
هزینه ترخیص کالا از گمرک، کلیه هزینه هایی است که بابت بارگیری کالا، انبارداری،تعرفه های آزمایشگاه، هزینه باربری کالا ،تخلیه بار، و بدرقه کالا گرفته می شود.
این هزینه ها از صاحب کالا در زمان تحویل محموله و ترخیص کالا دریافت می شود. لازم به ذکر است که هزینه های گمرکی جدای از هزینه های مذکور و بصورت مجزا از حقوق ورودی وصول می شود. این حقوق ورودی که جهت ترخیص کالا دریافت می شود 5 درصد ارزش گمرکی کالا بعلاوه سود بازرگانی است که از سوی سازمان گمرکی کشور دریافت میگردد.​​​​​​​

کارمزد خروج محموله از گمرک
اگر محموله شما جزو محموله های تجاری باشد،ترخیص آن محموله باید در گمرک های کشور صورت بگیرد.اما بعد از رسیدن کالا به گمرک و ترخیص آن تمامی هزینه ها بوسیله فیش به صاحب کالا اعلام میگردد.
کارمزد ترخیص کالا یکی از آن مواردی است که صاحبین محترم کالا در گمرک باید به آن توجه کامل داشته باشند.
کارمزد هر کالایی با توجه به متغیر هایی چون جنس، حجم، نوع کالا و… قیمت گذاری های متفاوتی دارد که آگاهی از آن برای تجار و صاحبین کلا از اهمیت بالایی برخوردار است.

نکات پایانی و جمع بندی
از مهمترین و با اهمیت ترین مراحل برای هر شرکتی که در حوزه واردات و صادرات فعال است، مرحله ترخیص از گمرک می باشد،بیشتر صاحبین کالا و تجار به دلیل نداشتن دانش کافی از پورسه آزاد سازی کالا در گمرک از انجام دادن آن می ترسند.
اما حقیقت این است که این کار چندان که فکر می کنند ترسناک نیست. از یک دید کلی ترخیص کالا از گمرک به معنی انجام دادن کلیه اقداماتی است که صاحبین کالا برای آزاد کردن کالای خود از گمرک انجام می دهند.این اقدامات عموما توسط خود صاحبین کالا یا نماینده قانونی آنها انجام می شود. در طول این پروسه و مراحل ثبت سفارش و آزاد سازی کالا بایستی مدارک و اسناد لازم جهت بررسی و در نهایت ترخیص کالا از گمرک(goods release from Customs) به شکل دستی یا الکترونیکی آماده شده و ثبت گردد.
پس از آن هزینه های مربوط به ترخیص مثل : مالیات، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و … ارائه شود. عموما این فرایند به دلیل تخصصی بودن و پیچیده گی کار از سوی صاحبین کالا به دست فردی متخصص سپرده می شود که به آن «ترخیص کار» گفته میشود. اکثر شرکت های ترانزیت کالا و موسسه های حمل و نقل این فرایند را بطور کامل و جامع برای صاحبین کالا انجام میدهند. شرکت الیت آریا جم با داشتن کادری تخصصی از کارشناسان و ترخیص کاران مجرب کار ترخیص کامل بار تا تحویل آن به صاحب بار را در کوتاه ترین زمان انجام می دهند.​​​​​​​

درخواست ترخیص کالا